top of page

El yapımı dezenfektan tarifi

Güncelleme tarihi: 25 Oca 2021

El yıkamanın ve dezenfekte etmenin önemi sürekli vurgulanıyor. Ancak sabunlar, deterjanlar, alkol, dezenfektanlar bunların hepsi deri üzerinde inanılmaz tahriş edici etkiler gösteriyor. Tabii hijyene dikkat etmeli ancak önemli olan bazı hususlar bulunuyor!


Elleri gerektiği kadar sık dezenfekte etmek doğru olan. Her aklınıza geldiğinde ellerinize tahriş edici kimyasallar püskürtmeyin. Elinizi dezenfekte etseniz de etmeseniz de, burun, göz, ağız gibi mikrobun yerleşerek sizi hasta edebileceği alanlara götürmeyin.


Ellerinizi dezenfekte ettikten sonra muhakkak nemlendirin. Özellikle kış aylarında muhakkak çantanızda, cebinizde size özel nemlendiriciniz olsun. Kuruluğu her hissettiğinizde çıkartıp uygulayın. Olumlu etkilerini hissedeceksiniz.


Basit formüller:

Alkol 60 ml

Gliserin 10 ml

Gül suyu 30 ml


* Kullandığınız alkolun saf alkol veya %96 alkol olması gerekiyor, daha düşük konsantrasyonda olursa bu karışımın dezenfektan özelliği kalmıyor.


Şeklinde bir nemlendirici etkinliği yüksek antioksidan ve cildinize daha az zarar veren bir dezenfektana sahip olabilirsiniz.


Bol sağlık, az virüslü, mutlu ve sıcacık bir kış dileklerimle!



26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page