top of page

Güzellik - benim yaklaşımım



Bu dönem kız kardeşim yanımda ve sık sık konuşuyoruz. Otuzlu yaşlara gelmiş olmanın onda yarattığı karmaşa konumuz. Geçenlerde 'Dilozof' un da benzer içerikte bir yazısını okumuştum. Güzellik her zaman insanın aklını karıştıran bir konu, bu nedenle her bir on yıl dönümünde insanı hayatla ilgili sorgulamaya iten pek çok konu içerisinde önemini koruyor.


Güzellik ve güzelliği nasıl algıladığımız ile ilgili çalışmalar yapmayı seviyorum. Herkesin güzellikten beklentisi, karakteri doğrultusunda değişkenlik gösteriyor. Bunu keşfetmeyi seviyorum. Güzelliğin tanımını 'göz ile bakılan' diye yapmış Türk Dil Kurumu. Sevdiklerimizin bakışlarını üzerimize çekmek biz insanların aslında en temel güdüsü. Ve mutluluk kaynağı.


Gözleri üzerine çeken tanımı bana çok cazibeli geliyor. Ama ilk önce sizin gözleriniz kime bakıyor, sizin ilginizi ne çekiyor ona bir bakmanızı istiyorum. Sizin güzeliniz kim? Sizce güzel ne? Bu çalışmada öyle güzel şeyler keşfediyoruz ki! Mesela benim bir dönem güzelim: iyi kavga eden, hakkını arayan ama aynı zamanda zarif olanlardı. Başka bir dönem, yazan ve anlatan, bedeni ile ifade edebilen ve sportif olanlardı.


Bu çalışmanın ikinci kısmında ise beklediğim dönüp çevrenize bakmanız. İlginizi çeken neler var çevrenizde. Sizi heyecanlandıran. Aşk gibi düşünün, aşık olduğunuz kişiyi aklınıza getirdiğinizde içiniz kıpır kıpır olur ya. Gündelik hayatta aynen bu şekilde sizi heyecanlandıran şeyler arayıp bulabilir misiniz? Ne yaparken yüreğiniz titriyor? Ne yaparken zamanın nasıl aktığını, geçtiğini anlayamıyorsunuz?


Hayatınıza bu güzelliğin akmasına izin verirseniz, ilginin odağında olursunuz. Bu ilgi, saran sarmalayan ve olumlu duygular uyandıran bir tür ilgidir. Duygular, olumlu duygular enteresan bir konu. Güzelliğin de tam ilintili olduğu bir konu aynı zamanda. Olumsuz duygu ifadelerini yüzden silen botulinum toksin enjeksiyonları uyguluyoruz senelerdir. Önce kırışıklık diye çıkan bu tedavinin esas işlevi pek çok olumsuz ifadeyi yüzden silmek. Bu başka bir yazının konusu. Buraya, gülümsemenin, neşe ve keyif saçmanın, yüzle ve bedenle olumlu duyguları yaymanın güzelliğe daha çok yer vermemizi sağladığını not edelim, orada kalsın.


Sevgiler ve merakla

Dr. Hilayda

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Abonelik Formu

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

Adres: Taşbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı Köşk Apartmanı 84/A Altınordu/ ORDU
İletişim: 0(452) 225 00 25 

©2021 - Dr. Hilayda Karakök tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page