top of page

Neden muayenehaneden önce Ekolojik Tıp Akademi'sini kurdum?

Güncelleme tarihi: 25 Oca 2021

Sağlık benim zannımca tek boyutluca bir şey değildir. Hastalanınca gider doktorumuzdan şifa buluruz. Diyet önerilerimizi, sağlıklı yaşamanın yollarını duyar dinleriz, bu hastalık nedir, nasıl bir şeydir anlarız arkasından ilaçlarımızı alır ve umalım ki hızla iyileşiriz. Tabi çokça şefkat, bolca sağduyu ve destek de isteriz bu süreçte.


Sağlığı sürdürmek, pekiştirmek nasıl, nerede mümkün peki? Bilgiye erişim inanılmaz derecede arttı. Ellerimizin altında tüm Dünya. Ancak hangi bilgi doğru, kime güvenilir?


Rahmetli Oğuz Hoca'm, tanıdığım en mükemmel farmakolog'tur- bir gün demişti ki, doktora yapmanın insana edindirdiği en önemli beceri bilgiye ulaşma becerisiymiş. Hipotez kurma becerisiymiş. Tabii klinik branşlarda bizler doktora değil, tıpta uzmanlık yapıyoruz. Bir sürü şey öğreniyoruz. Düşünün ölümün kıyısından insanı çevirmeyi öğreniyoruz, ama ben de Oğuz Hoca'ma katılıyorum. Daha geçen hafta sevgili hastam, bana "Sizin sayenizde hayatta olduğum 9. sene, teşekkür ederim!" mesajı göndermiş. Ben Oğuz Hoca'ma katılıyorum. Değişen Dünya'da bilgiye ulaşmak ve kanıta dayalı düşünebilmek, hüküm verebilmek çok zor. Her geçen gün bildiklerimiz ve uygulamalarımız değişiyor. Onu bırakın, ne yememiz gerektiğine ilişkin dahi öneriler değişiyor. Günümüzün en önemli becerisi budur.


Sağlıklı yaşamak ise, havası zehirli, suyu zehirli, toprağı zehirli Dünya'mızda son derece güç. Ekolojik Tıp Akademisi, milyon yanlışı zikretmek için değil, ender doğruları dile geitrmek ve sağlıklı yaşam örnekleri oluşturmak üzere kuruldu. Bizzat benim ellerimden, zihnimden, yüreğimden. İstedim ki, sağlık, ekoloji ve bilim konuşulsun, öğrenilsin ve bu iş keyifle olsun. Oluyor da çok şükür! Her ders muhakkak kahkaha eşlik ediyor.


Sağlık günümüzde öğrenilmesi gereken bir mevzu. Bir okul, dönüştüren bir okul. Bilginin doğası budur, dönüştürür. O nedenle önce Ekolojik Tıp Akademisi'ni kurdum. Daha güzele doğru değişip dönüşmesini gönülden diliyorum.


Bu arada, Akademi'nin bahçesini tasarlıyoruz. Tıbbi aromatik, şifalı bitkiler, bolca çiçek ve atalık tohumlardan bir permakültür bahçesi. Katkı koymak isteyen herkesi beklerim!


Güzel günlere!


25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page